Minőségpolitika
Az Őrségi Tejüzem az élelmiszer higiénia általános alapelvei, követelményei (GHP), és a megfelelő élelmiszer biztonsági törvényi rendelkezés szerint működik. A tejtermékeink előállítása a HACCP élelmiszerbiztonsági rendszer által szabályozott.
A laboratórium a gyártóüzem egyik működési részlege, amely ellátja az üzemi laboratóriumi feladatokat, és képes külső megbízások alapján a tejipari termékek és tartósított élelmiszerek minőségellenőrző laboratóriumi vizsgálatok végzésére is. A gyártóüzemen belül működő vizsgálólaboratórium minőségirányítási rendszerének célja, hogy külső partnereinek végzett szolgáltatási megfeleljenek az MSZ EN ISO / IEC 17025:2005 szabvány feltételeinek, a megrendelők elvárásainak és szakmai követelményeinek.
Az Őrségi Tejüzem Minőségellenőrző Vizsgálólaboratóriuma alkalmas a tej és tejtermék-előállítás, a tej és tejtermékek valamint egyéb élelmiszerek minőségellenőrzési laboratóriumi vizsgálatainak az elvégzésére.
A laboratórium vizsgálati területei:
- A nyers és pasztőrözött tej, tejtermék fizikai, kémiai, érzékszervi és mikrobiológiai vizsgálata.
- Élelmiszer alapanyagok, tartósított élelmiszerek fizikai, kémiai, érzékszervi ésmikrobiológiai vizsgálata.
- Tejipari környezet-higiéniai mikrobiológiai vizsgálatok.
- Élelmiszeripari környezet-higiéniai mikrobiológiai vizsgálatok.
A beszerzett eszközökkel elvégezhető vizsgálatok jellege:
- Fizikai: szárazanyag-tartalom
- Kémiai: pH, titrálható savtartalom-savfok, zsírtartalo
- Mikrobiológiai: összes mikroorganizmus szám-, koliform- és E.coli szám-, élesztő és penész szám,
- Enterobaktériumok számának meghatározása telepszámlálással.
A magas hozzáadott értéket képviselő termékek magas minőségét olyan további intézkedésekkel biztosítjuk, mint:
- korszerű, BAT-technológiák (best available technology) alkalmazása a környezetterhelés minimalizálása és a gyártás hatékonyságának biztosítása érdekében
- élelmiszerbiztonsági előírások betartása
- jó Higiéniai Gyakorlat kialakítása
- dolgozóink elkötelezettségének biztosítására a vállalati és a dolgozói célok összhangja dolgozóink szakmai ismereteinek folyamatos bővítése
- a termékkel kapcsolatos piaci visszajelzések folyamatos figyelemmel kísérése