Minőségpolitika

 

Az Őrségi Tejüzem az élelmiszer higiénia általános alapelvei, követelményei (GHP), és a megfelelő élelmiszer biztonsági törvényi rendelkezés szerint működik. A tejtermékeink előállítása a HACCP élelmiszerbiztonsági rendszer által szabályozott.

A laboratórium a gyártóüzem egyik működési részlege, amely ellátja az üzemi laboratóriumi feladatokat, és képes külső megbízások alapján a tejipari termékek és tartósított élelmiszerek minőségellenőrző laboratóriumi vizsgálatok végzésére is. A gyártóüzemen belül működő vizsgálólaboratórium minőségirányítási rendszerének célja, hogy külső partnereinek végzett szolgáltatási megfeleljenek az MSZ EN ISO / IEC 17025:2005 szabvány feltételeinek, a megrendelők elvárásainak és szakmai követelményeinek.

Az Őrségi Tejüzem Minőségellenőrző Vizsgálólaboratóriuma alkalmas a tej és tejtermék-előállítás, a tej és tejtermékek valamint egyéb élelmiszerek minőségellenőrzési laboratóriumi vizsgálatainak az elvégzésére.

 

A laboratórium vizsgálati területei:

  • A nyers és pasztőrözött tej, tejtermék fizikai, kémiai, érzékszervi és mikrobiológiai vizsgálata.
  • Élelmiszer alapanyagok, tartósított élelmiszerek fizikai, kémiai, érzékszervi ésmikrobiológiai vizsgálata.
  • Tejipari környezet-higiéniai mikrobiológiai vizsgálatok.
  • Élelmiszeripari környezet-higiéniai mikrobiológiai vizsgálatok.

 

A beszerzett eszközökkel elvégezhető vizsgálatok jellege:

  • Fizikai: szárazanyag-tartalom
  • Kémiai: pH, titrálható savtartalom-savfok, zsírtartalo
  • Mikrobiológiai: összes mikroorganizmus szám-, koliform- és E.coli szám-, élesztő és penész szám,
  • Enterobaktériumok számának meghatározása telepszámlálással.

 

A magas hozzáadott értéket képviselő termékek magas minőségét olyan további intézkedésekkel biztosítjuk, mint:

  • korszerű, BAT-technológiák (best available technology) alkalmazása a környezetterhelés minimalizálása és a gyártás hatékonyságának biztosítása érdekében
  • élelmiszerbiztonsági előírások betartása
  • jó Higiéniai Gyakorlat kialakítása
  • dolgozóink elkötelezettségének biztosítására a vállalati és a dolgozói célok összhangja dolgozóink szakmai ismereteinek folyamatos bővítése
  • a termékkel kapcsolatos piaci visszajelzések folyamatos figyelemmel kísérése

Facebook

Vendégkönyv

Hogyan
https://hogyan.net
Nagyon jó! [URL=http://hogyan.net]Hogyan kell törölni az instagram profilt[/URL]
2023. május 24. szerda
Tibor
Kis utca 12.
Nagyon finomak az iskolába szállított termékek.
2022. november 22. kedd
G.E.
Finom
Nagyon finomak, ízletesek a termékek.
2022. szeptember 01. csütörtök