Az üzem működése
Az üzem heti 20.000 liter tejet dolgoz fel három alkalommal. A beszállított tejet egy tehenészeti telep állítja elő. A tej minőségét jellemzi, hogy tehenészet nyersen is értékesít tejet a fogyasztók felé. A beszállított tejet a minőségi ellenőrzést követóen fölözik, homogénezik, majd a pasztőrözést követően a végterméknek megfelelően kerül további feldolgozásra (pl. bekultúrázás, érlelés, csomagolás stb.). Az üzem friss és savanyitott termékeket állít elő különböző ízesítéssel. A gyártástechnológiánál előtérbe kerültek a régi hagyományos receptek, melyek gyártási technológiája került átültetésre a modern környezetbe. Az így elkészitett termékekel próbáljuk felídézni az mesterséges adalékanyagoktól mentes hagyományos termékek ízvilágát.
|
A magas hozzáadott értéket képviselő termék minőségét a korszerű gyártóberendezések mellett az üzem lelkes csapata biztosítja. Az Őrségi Tejüzem jelenleg 17 fő - többségében - környékbeli lakost foglalkoztat, akiknek egy része a tényleges gyártás megkezdése előtt Csermajorban vett részt szakirányú továbbképzésen. A csapat helyi kötődése is nagyban hozzájárul ahhoz, hogy olyan magas minőségű terméket állítsanak elő, amelyre méltán büszkék lehetnek országszerte!
|