Az üzem földrajzi fekvése

 

Az Őrségi Tejüzem épülete a Vas megyei Szalafőn található. A település az Őrségi Nemzeti Park szívében fekszik. Az Őrség Magyarország egyik legkülönlegesebb földrajzi és kulturális adottságokkal rendelkező régiója, amelynek nemcsak természeti kincsei, hanem építészeti öröksége és sajátos ún. „szer"-es településszerkezete is egyedülálló. Az értékes természeti környezet ma NATURA 2000-es védelem alatt áll, amelyet a ligetekkel tarkított kaszálók, legelők, a nagy kiterjedésű erdők jellemeznek. Az egyedülálló tájképi sajátosságok a helyi lakosság és a természet évszázados harmóniáját tükrözik. A térséget hosszú időn keresztül a viszonylagos elszigeteltség jellemezte, amelynek köszönhetően mára igazi kincs a csend, a nyugalom és a tiszta levegő.

Elhelyezkedes

Úgy gondoljuk, az Őrségi Tejüzem méltó ékköve lehet ennek a különleges térségnek! A természeti és építészeti kincsek megóvása érdekében, napjainkban rendkívül szigorú építészeti és ipartelepítési szabályok vannak érvényben a régió egész területén. Szalafő az Őrség egyik védett települése, ahol különösen szigorúak az építészeti előírások. A térség természetvédelmi oltalma miatt pedig csak olyan ipari eljárások jöhetnek szóba, amelyek nagy hangsúlyt helyeznek a környezet terhelésének minimalizálására. Tehát az üzem különleges földrajzi fekvése a magas minőségű termék előállítás garanciája!

A Templomszerről a Csörgőszerre vezető út mentén fekvő Őrségi Tejüzem épülete, külső megjelenésében a klasszikus őrségi házakat idézi. A terpeszkedő - egyszintesnek tűnő - épületnek csak a korszerű állapota utal nem túl régi építésére. A tájba illeszkedő épület azonban csak a látszat, amely falai között a legmodernebb gyártástechnológiát rejti. Már az üzem tervezésekor fontos szempont volt, hogy az ide látogatók betekintést nyerjenek a termék előállítás folyamatába. Éppen ezért az épületnek a Csörgőszeri útra néző oldalfalát úgy alakítottuk ki, hogy a látogatók az üvegfalon keresztül betekintést nyerhessenek az üzem mindennapjaiba.

Facebook

Vendégkönyv

Hogyan
https://hogyan.net
Nagyon jó! [URL=http://hogyan.net]Hogyan kell törölni az instagram profilt[/URL]
2023. május 24. szerda
Tibor
Kis utca 12.
Nagyon finomak az iskolába szállított termékek.
2022. november 22. kedd
G.E.
Finom
Nagyon finomak, ízletesek a termékek.
2022. szeptember 01. csütörtök