Elhelyezkedés
Értékelés:
(1 szavazat)

Az üzem földrajzi fekvése

 

Az Őrségi Tejüzem épülete a Vas megyei Szalafőn található. A település az Őrségi Nemzeti Park szívében fekszik. Az Őrség Magyarország egyik legkülönlegesebb földrajzi és kulturális adottságokkal rendelkező régiója, amelynek nemcsak természeti kincsei, hanem építészeti öröksége és sajátos ún. „szer"-es településszerkezete is egyedülálló. Az értékes természeti környezet ma NATURA 2000-es védelem alatt áll, amelyet a ligetekkel tarkított kaszálók, legelők, a nagy kiterjedésű erdők jellemeznek. Az egyedülálló tájképi sajátosságok a helyi lakosság és a természet évszázados harmóniáját tükrözik. A térséget hosszú időn keresztül a viszonylagos elszigeteltség jellemezte, amelynek köszönhetően mára igazi kincs a csend, a nyugalom és a tiszta levegő.

elhelyezkedes

Úgy gondoljuk, az Őrségi Tejüzem méltó ékköve lehet ennek a különleges térségnek! A természeti és építészeti kincsek megóvása érdekében, napjainkban rendkívül szigorú építészeti és ipartelepítési szabályok vannak érvényben a régió egész területén. Szalafő az Őrség egyik védett települése, ahol különösen szigorúak az építészeti előírások. A térség természetvédelmi oltalma miatt pedig csak olyan ipari eljárások jöhetnek szóba, amelyek nagy hangsúlyt helyeznek a környezet terhelésének minimalizálására. Tehát az üzem különleges földrajzi fekvése a magas minőségű termék előállítás garanciája!

11

A Templomszerről a Csörgőszerre vezető út mentén fekvő Őrségi Tejüzem épülete, külső megjelenésében a klasszikus őrségi házakat idézi. A terpeszkedő - egyszintesnek tűnő - épületnek csak a korszerű állapota utal nem túl régi építésére. A tájba illeszkedő épület azonban csak a látszat, amely falai között a legmodernebb gyártástechnológiát rejti. Már az üzem tervezésekor fontos szempont volt, hogy az ide látogatók betekintést nyerjenek a termék előállítás folyamatába. Éppen ezért az épületnek a Csörgőszeri útra néző oldalfalát úgy alakítottuk ki, hogy a látogatók az üvegfalon keresztül betekintést nyerhessenek az üzem mindennapjaiba.

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Facebook

Ki van jelen

Oldalainkat 9 vendég és 0 tag böngészi

Vendégkönyv

Berniece
Thx :)
thank so a lot foг your website іt aids a ցreat deal. Check oᥙt my blog post - easy plants to grow insiɗe ([url=http://edwinrwdu73951.blogocial.com/Best-10-Houseplants-You-can-not-D estroy-13901319]edwinrwdu73951.blogocial.сom[/url])
2018. április 09. hétfő
Opinie o firmach
Opinia
Szuper hely! üdvözlet
2017. július 14. péntek
Sol
Pożyczka pozabankowa- jak nie dać się oszukać
Anons wyłowimy zarówno na przyblokowym słupie jak i również na poważnym wortalu finansowym w Internecie.
2017. március 17. péntek
Layla
Pożyczka pozabankowa- propozycja dla niewiele zara
Bez wątpienia odrzucić, gdyż z obiektywnych aspektów było bezs***e, iż tychże długów się po prostu zwrócić nie da i to pomijając fakt czy wierzycielem jest bank czy również osobisty podmiot.
2017. március 15. szerda